CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday 27 June 2007

Χωρίς τίτλο


Το πρώτο όνειρο

Ονειρεύομαι όταν τα άστρα θα αγκαλιάσουν τη δύναμη της φλόγας που κρύβεται στα μονοπάτια της αλήθειας.

Το φως μιας γιορτής ανύπαρκτης, που κρύβεται σε κάθε στιγμή ζωής, σε κάθε ξεχωριστό κτύπο της καρδιάς.

Μακριά από το χώμα, που με κρατάει σκλαβωμένο και υποταγμένο άνθρωπο, να θυσιάζομαι για το πρόσωπο της γης και τον κόσμο, που αγκαλιάζει με βία τα οράματα της νιότης, κάνοντας τα όνειρα ουτοπίες και ψεύτικες προσευχές.

Κάπου στα μονοπάτια και τους δρόμους της άρνησης και της σκέψης, νομίζω βρίσκεται το χάδι και η ευαισθησία που έκρυψα καλά μέσα μου για να μην τα κάψει κανένας φθόνος και καμία υποκρισία.

Ταξιδεύω σε αυτά που ποτέ δε φαίνονται, κρατάω αυτά που απλά υπάρχουν κάπου βαθιά και αληθινά, αγέννητα ακόμα στην ανθρώπινη ψυχή , φροντίζοντας το μπλε τριαντάφυλλο του βάζου μου, να μη μαραθεί, γιατί αλλιώς θα είναι αργά πια για την ύπαρξη αυτού του ονείρου.

Το δεύτερο όνειρο

Κάθε άνοιξη που θέλει να έρθει, ας έρθει. Μέσα εκεί θα βρίσκεσαι εσύ, το άγγιγμα και η σιωπή σου, η μελωδία και η λύτρωση. Στα πέταλα που ρίχνει κάθε φορά ο ουρανός στάζω και εγώ βροχή, κλαίω και χαμογελώ στα σύννεφα όταν κοιμούνται. Στο χώμα μέσα σαπίζω και αποτεφρώνομαι μαζί με τα φύκια που έμειναν στεγνά από αλάτι. Σιωπή, τίποτα δεν μπορώ να ακούσω. Τίποτα δεν μπορώ να δω παρά μόνο τον αέρα που σμιλεύει την καρδιά μου. Πονάει πολύ , θέλει να αγγίξει τη φωτιά και να καεί , να νιώσει το πνεύμα της ζωής που χύνεται ψηλά από τον ουρανό αφήνοντας δάκρυα νερού να γκρεμιστούν στον κόσμο μου που πνίγηκε απόψε στο πέταλο της ανεμώνας, μιας άνοιξης παλιάς, με πετελούδες άχρωμες να ατενίζουν τα λιβάδια, μιας άνοιξης φτηνής που πόθησα πολύ αλλά δεν ήρθε. Τώρα υπάρχει μόνο ο αέρας, το χώμα, η φωτιά, το νερό μα η καρδιά είναι πλέον νεκρή, μέχρι να σε συναντήσει στον ύπνο σου, στα όνειρα σου, στο βλέμμα σου, στην αφή σου, στη φωνή σου. στην ανάσα σου, σε Εσένα.

Το τρίτο όνειρο

Λούζω το πνεύμα μου με κρασί από τους αμπελώνες της Ιθάκης, αφήνω το χαμόγελο να αλλάξει το πρόσωπο μου και έναν καινούριο κύκλο χαράζω. Υπάρχει πνοή στον άνεμο, την ακούω, υπάρχει χαρά στο κλάμα του βρέφους, ακούω, βλέπω, μυρίζω, αγγίζω, γεύομαι και κάτι άλλο όμως αισθάνομαι. Ναι αισθάνομαι ένα χέρι, μια παλάμη να με αγκαλιάζει και να με ανυψώνει ψηλά στον ουρανό και τότε όλα γίνονται ένας πίνακας ζωγραφικής στα μάτια μου, μια παλέτα που ΄χει πάνω της όλα τα χρώματα του κόσμου, όλες τις αποχρώσεις των συναισθημάτων. Τώρα πια το κορμί μου ανυψώνεται κι άλλο κι άλλο, κλείνω τα μάτια και αφήνομαι στην αγκαλιά αυτού του χεριού και στο δρόμο που δείχνει ο άνεμος. Το νιώθω περνάω από θάλασσες και βουνά, από λίμνες και δάση, από ποτάμια και ηφαίστεια, από πόλεις και πεδιάδες, από χωριά και δρόμους. Βρίσκομαι ψηλά μα δεν πετάω το ξέρω κι αυτό, απλά παρασύρομαι από τον αέρα, με οδηγεί στον προορισμό μου. Ξέρω ότι αύριο πάλι θα ψάχνω και θα αναζητώ. Εκεί έξω κρύβεται η μαγεία, εδώ μέσα κρύβεται η ζωή στο πνεύμα, στη σκέψη , στο πάθος, στην αναζήτησή . Εδώ πιο μέσα είναι η ζωή στην αγάπη και στο φόβο, στο κλάμα και στο τραγούδι.

Και η σιωπή είναι αυτή που θα απλωθεί στα δάση , τα βουνά και τους ωκεανούς. Εσύ που με ακούς, εσύ που με καταλαβαίνεις, μη μιλάς, μόνο άκου το φύσημα του ανέμου, άκου τον ήχο της σιωπής που ταξιδεύει μαζί με κάθε βήμα σου πάνω στις μνήμες, στις αναμνήσεις που καίγονται μαζί με τα βραδινά τσιγάρα. Έξω οι μεθυσμένοι ακολουθούν πιστά το κάλεσμα της νύχτας και μέσα στα σπίτια οι κοιμισμένοι μεγαλουργούν στα σενάρια των ονείρων τους. Άραγε μπορείς να ξεχωρίσεις το χρώμα της σιωπής; Ποιο είναι το δικό σου χρώμα; Το ροζ, το άσπρο, το πράσινο, το πορτοκαλί, το κόκκινο, το κίτρινο, το μπλε , το μοβ ή μήπως το μαύρο; Και αν δεν είναι κανένα από αυτά, δεν πειράζει μη μου πεις τίποτα, για εμένα μόνο αυτά τα χρώματα υπάρχουν. Να ξέρεις εσύ που με ακούς και με καταλαβαίνεις ότι θα αφεθώ τώρα στα ζεστά, καυτά χέρια του ήλιου για να μην κρυώνω άλλο…θα αποκοιμίσω όλους μου του φόβους και θα ανοίξω ξανά τα μάτια μου για να δω την ομορφιά, που κρύβεται πίσω από τις ηλιαχτίδες. Εκείνες που βγαίνουν μέσα απ’ τα γκρίζα σύννεφα ρίχνοντας χρυσάφι στη σκοτεινιασμένη γη.



Υ.Π. Παραλήρημα από τη ζέστη ....

11 σχόλια:

Poembian said...

geia. pragmatika poli kalo post. mpravo. mexri kai sta top toy apokato post mpeni. ax erizaki. na koimasai syxnotera an ine na grafis etsi. to trito oneiro pantos itan kai to makrytero. P.S. pare epigontos klimatistiko. i love u!

tink said...

κατ αρχήν να σε συγχαρώ για τον καινούργιο φαν, δυστυχώς για σένα ο καιρός του είναι μετρημένος, όλο και κάποια κόμπλα θα ξαναφάει και θα σβήσει το μπλοκ του το προφίλ του και τον εαυτό του απ τον χάρτη. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, το χει απο μόνος του.

Επιπλέον να αναφερθώ οχι στα πολύχρωμα γραπτά σου καθότι δεν τα πολυδιάβασα (πολύ ζέστη για να το κάνω φίλε, καταλαβαίνεις ε?) αλλά στο ζωγραφίδιον το οποίο και πάρα πολύ μου άρεσε οφείλω να ομολογήσω. Θα σου υποκλιθώ πάραυτα αλλά μην έρθεις πίσω μου, θα μας παρεξηγήσουν.

(ρε φίλε ποέbian, με την ζέστη σταμάτησες την πρωινή ε; κρίμα, γιατί ξέρεις αυτή συσσωρεύεται)

nanos mesa se kalamia said...

ΜΙΣΤΕΡ ΠΟΥΡΕΜΙΑΝ,εισαι κα-τα-Πληκτικος(ενδελως ομως).χρησιμοποιεις 6,7 ωρες απο τη μερα σου προσπαθωντας να προκαλεσεις καποιους-ισως και εμενα ως νανο παντα-τη στιγμη που σαφως αποτυγχανεις.προσωπικοτατα μου κλεβεις τοσο χρονο οσο ακριβως κανω για να διαβασω τα greeklish σχολιακια σου(πιστευω οτι λειτουργουν και αυτα ισως σαν επιβραδυντικο,ξερεις εσυ απο αυτα ε?ε?).Υπερασπισου το φιλο σου τον αγγελο(το καημενο 2-3 λινκ το καναμε και εχει βαλει μοντερειτορ ,εχει κανει ποστ για "ζωα¨",εγκεφαλικα,κλαψομουνιαζει,φυτρωσε και εσενα να του κανεις παρεα σαν αλλος παντσο),το βασιλη και τους λοιπους,φαινεται το εχουν αναγκη...και ας εχουν κλειστει στα μοντερεισον μπλογκοσπιτα τους...εδω σε αφηνω γιατι περασε το λεπτο που σου ανηκε....
και παμε στα ενδιαφεροντα τωρα..τα ονειρα της mentiras y verdades( ρε τι σημαινει αυτο?)..ωραια,πολυ ωραια,παραα πολυ ωραια!ποσο θα ηθελα να γραφει και ο τονι βερνιερι σαν εσενα!μα εκεινος ειναι σκληροςς σα πετρα (το πιασαμε το σεξουαλικο υπονοουμενο για σημερα ετσι?και σταμΑΤΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ ΤΟ ΤΙΝΚΙΔΙΟΟ,ΚΑΤΟΥΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΒΡΑΚΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Poembian said...

meta tin proini paroli ti zesti niotho xalaromenos. epimeno oti i love tinkitinkiglon giati petagete pantoy ke ine mesa se ola ke exi ke apopsi ke bafi ke omorfa ta nixia tis. tora giati prepi na apopernete ena agno mplogkera san emena den to katalabeno. i feel sad poy de nio8ete to xioumor mu. nanos esena de se eixa pari prefa oti yparxis. 8a se episkefto na mazepso ki apo esena skupidakia. teriazume sti grafi omos sti syntaksi ennoo, mono poy ego exo aggliko keyboard gia pliktrologisi kai si epibradineis mono me ta ellinika. den pirazi, mi stenaxoriese, kapote 8a kataferi na se diabasi ke kanis allos ektos apo to tinkitinkiglon ke ton toooooni. eriza kalo mou pare 8esi please, se prokalesa ego? moni sou telionis ta oneira me epeksigisi gia paralirima. y.g. giati exete moderation sta anonymous comments oloi sas? me kanate na prodo8o oti me lene peombian.

tink said...

ρε φίλε πέος,

το μυαλό σου έχει λιώσει απο την ζέστη και σε καταλαβαίνω αλλά εγώ απλώς θα σου υπενθυμίσω οτι στο δικό μου μπλοκ οπου και προδόθηκες μια χαρά επιτρέπονται όλου του είδους τα σχόλια, ανώνυμα, με ταυτότητες, με τσιπάκια, με πιστοποιητικά γεννήσεως, ό,τι γουστάρεις. Ωστόσο, με δεδομένο οτι το μυαλό σου έχει λιώσει (ε όσο έχεις τέλος πάντων) προσπάθησες (υποθέτω με πολύ κόπο) να γράψεις ένα "έξυπνο" σχόλιο και σου άρεσε τόοοοοσο πολύ που ήθελες να βάλεις την υπογραφή σου για να σε θαυμάσουμε. Αναρωτιέμαι, όσο έγραφες το σχόλιο, υπήρξε και εκσπερμάτωση απο την χαρά σου; Μπορώ να σε φανταστώ πίσω απο την οθόνη και το πληκτρολόγιο σου να φωνάζεις με χαρά "ναι!!! τα κατάφερα!!!" αλλά δεν θα το κάνω για δύο λόγους 1)βαριέμαι και 2) έχω μια ανωμαλία αλλά όχι τόσο μεγάλη.

Πάντως φίλε πέος με διασκεδάζεις αφάνταστα. Με λίγη προσπάθεια ακόμα, θα τα καταφέρεις. keep it up

(Εrizόνι σόρυ ε, είναι που δεν μπορώ να το βουλώσω. Φεύγω να μαστιγώσω τον Νάνο τώρα.)

Poembian said...

ax bre tinkidio, ax. 8a palepso gia parti su esto ki apo to mplogk tis erizas. exo liosi. nai. me diabazis san boulomeno grama.leo na peraso na sta po ki apo konta. 8es? me kerasis ke tekila ala oxi se plastiko. ime ikologos.

Poembian said...

ase pu me ta erotinkidiaka mu xerete ke i eri giati anebazi akroamatikotita. sta sxolia bebea.

eriza said...

Tινκ με τέτοιους φίλους τι να τους κάνω τους εχθρούς...βασικά ούτε πού κατάλαβα από πού και πώς εμφανιστηκε αυτό το παράσιτο αλλά εκτός από παράσιτο, μοιάζει με κάτι πορδοβουλώματα που πετάγονται ξαφνικά φρααααπ και αναδύεται μια τρομερή μποχα παντού και δεν ξέρεις πού να κρυφτεις για να ξεφύγεις,ειδικά με τέτοια ζέστη.

νάνε το mentiras y verdades σημαίνει ψέματα και αλήθειες .... ο βενιέρι εε σκληρος σαν πέτρα, σαν ατσάλι μη σου πω αντε τυχερούλη...ρε δε μου είπες πώς σου φάνηκε η φωτογραφία της οικογένειας των φτερωτών νάνων(θα πρέπει να σιχτιριάστηκες- η Τινκι τα είδε όλα);

Προμπλεμιαν μωρε βρομερό κι ανόητο παράσιτο εντάξει σε λυπάμαι γιατί παράσιτο γεννήθηκες και δε φταις για αυτό κι έτσι ψάχνεις μια φωλίτσα για να μπορέσεις να εξασφαλίσεις την ύπαρξή σου, γιατί αλλιώς πάει αυτό ήταν θα εξαφανιστείς ,θα λιώσεις σαν παγωτό και θα μείνουν από σένα οι λιωμένες κρέμες και μετά τίποτα, γιατί θα σε φάνε οι μύγες ... κακόμοιρο παρασιτούλι έχεις κι εσύ τα δίκια σου...ψάξε λίγο καλύτερα γιατί δε ζητάς από τους ομοίου σου να σε φιλόξενήσουν αυτοί;

Poembian said...

glykia eriza, ts ts ts. ma den katalabenis oti ayto kano? eiste i folitsa mu giati iste omoioi mu. 8elo episis na su po oti o logotexnikos istros tu telefteu su sxoliu ine kaliteros ki apo to post su. mi 8imonis. na dexese ti gnomi enos empiru parasitu. ke mi zileyis pu me agapai i tinkitinkibella. liomeno pagoto kolai sto xeri.

Μικρός Πρίγκιπας said...

Τα όνειρα είναι οι επιθυμίες της ψυχής.

eriza said...

μικρέ πρίγκιπα

...που δε σταματά ποτέ να ταξιδεύει στον κόσμο τους