CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Thursday 6 December 2007

................................................................................................

Εκείνο το βράδυ δεν είχε ύπνο...

Άνοιξε την κουρτίνα και κοίταξε έξω από το παράθυρο. Έβρεχε ακόμα. Από προχθές έβρεχε ασταμάτητα, όλα είχαν γίνει μούσκεμα, όλα είχαν μουλιάσει μαζί και το μυαλό της. Γούσταρε να βγει έξω εδώ και τώρα να τρέξει κάτω από τη βροχή και το έκανε.Έβαλε ένα παλτό και κατηφόρισε προς τα χωράφια κι άρχισε να τρέχει ανάμεσα στα μουσκεμένα χόρτα.Δεν την ένοιαζε αν τα πόδια της βούλιαζαν στο χώμα, δεν την ένοιαζε, αν το νερό έφτανε μέχρι το κόκαλο, δεν την ένοιαζε, αν το ανακατεμένο άρωμα της βροχής και του χώματος έπνιγε την ανάσα της. Εκείνη ήθελε να χαθεί μέσα σε εκείνη τη νύχτα,μία περίεργη αίσθηση την είχε κυριεύσει, δεν άνηκε εδώ, το σπίτι της ήταν κάπου αλλού. Δεν ήθελε να ξαναγυρίσει πίσω στο μικρό δωμάτιό της, πνιγόταν, μαράζωνε εκεί μέσα...

Το ξημέρωμα τη βρήκε κοντά στη λίμνη με τον Μάρκο.

Την είχε βρει στο δρόμο να τρέχει σαν τρελή μέσα στη βροχή, της είπε να πάνε σπίτι του, όμως εκείνη δεν ηθελε, δεν ήθελε με τίποτα να κλειστεί μέσα στους τέσσερις τοίχους. Την πήρε κοντά του και κατηφόρισαν προςτο νερό που εκείνη επιθυμούσε να συνατήσει.

Κρύωνε κι έκλαιγε, ήθελε να εξαφανιστεί από εκεί. Ο Μάρκος την αγκάλιασε και την άφησε να κλαίει και να ψυθιρίζει πράγματα που εκείνος δεν καταλάβαινε.

Του έλεγε για τα ξωτικά που χορεύουν κάθε βράδυ στο απένατι δάσος, για τις φωτιές που βάζουν οι νεράιδες και για τα παληκάρια που μαγεύονται από την ομορφιά τους.Του είπε όμως και για το μαντήλι που της έκλεψε κάποτε ένα παληκάρι κι από τότε δεν μπορεί να γυρίσει πίσω ...Ο Μάρκος στα αλήθεια δεν καταλάβαινε, νόμιζε ότι η φίλη του ήταν μεθυσμένη, νόμιζε ότι η φίλη του είχε τρελαθεί.

Κάτω από τα γκρίζα σύννεφα κάποιες μικρές ακτίνες ήλιου ξεπρόβαλλαν δειλά δειλά....στα μάτια της τρύπωσε το πορτοκαλόχρωμο φως του ήλιου ,τα ξωτικά έφυγαν, οι νεράιδες κοιμήθκαν, οι φωτιές έσβησαν, το κλάμα της στάματησε.

Το ξημέρωμα τους βρήκε να πίνουν τσίπουρα και να καπνίζουν το ένα στριφτό μετά το άλλο...δίπλα στη σκοτεινή λίμνη.

Y.Π. Blog άντε γαμήσου

14 σχόλια:

Anonymous said...

καμια φορα σκεφτομαι θες να σκοτωσεις κανεναν;;;δεν πειραζει ολοι μας εχουμε τους δαιμονες μας...μα εμενα ειναι παιδικοι..besitos..

eriza said...

Αν ήθελα νομίζω ότι θα το είχα κάνει...Κι εμένα παιδικοί είναι πίστεψέ με.

Unknown said...

στην υγεια ολων αυτων των "μαρκων" που υπαρχουν διπλα μας,εστω κ αν δεν καταλαβαινουν ουτε οι ιδιοι τι σημαινει αυτο...

nanos mesa se kalamia said...

το ηπιατε ολο ε..αργησα ρε γαμωτο να ερθω.

Anonymous said...

ante geia mas re paidia!!

eriza said...

στην υγειά μας....εσύ βρουτίνα μη μιλάς πίνεις ρακιές!

tink said...

Εχω να πω, πως το τσίπουρο άνευ γλυκανίσου είναι ρακί
και δεν πας ποτέ σε ρακάδικο να ζητήσεις "τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο παρακαλώ" και να επιμένεις, γιατί θα σου πετάξουν ντομάτες και θα έχουν και δίκιο.

foxitsa said...

-1ον. άνευ γλυκάνισου κι όχι γλυκανίσου -2ον. δεν πας ποτέ σε τσιπουράδικο να ζητήσεις ρακί γιατί θα σου πετάξουν τους μεζέδες κατάμουτρα (χι).απλά ζητάς τσίπουρο με ή χωρίς! Η ρακί διαφέρει.συγκρίνουμε τα ανόμοια??!!
____στισ 2.30 τελείωσες χθές?ζηλεύω.γειά σου erizaκη

tink said...

lamar,

θες να γίνουμε φίλες;
Κάνω πολλά τέτοια λάθη, νομίζω θα μου φανείς χρήσιμη.

eriza said...

τελείωσα στις 1 και μετά ήπια και μια μαύρη μπίρα στον captain για να ρθω στα ίσια μου.....Τινκ ου μπλέξεις με δασκάλες δράμα είμαστε!

Anonymous said...

Ωραιο ποστ θα το διαβασω στα μικρα μου

Anonymous said...

poli pesame,gia nanevoume.kali kai i filofronisi...

Anonymous said...

3 ημερες ελλαδα και τα εχω παιξει απο την γενικη τρελα εδω...besitos...καλες γιορτες ασχετα εαν τις σιχαινομαι...

eriza said...

καλες γιορτες και σε εσένα καλά να περασεις ...μία από τα ιδια πολύ υποκρισία...αλλά 15 μέρες αράζω κάπου λέει